Nederlands English
Zeedijk

De Zeedijk is gelegen aan de monding van de Corantijnrivier met aan de overkant Guyana. Aan het einde van de dag kunt u hier genieten van een mooie zonsondergang. In onderstaande afbeelding ziet u een hindoe tempel. Verder vindt u op de Zeedijk diverse eetkraampjes waar u lekker kunt genieten van diverse hapjes. Ook vinden er race wedstrijden plaats op de Zeedijk.

Hindoe tempel aan de Zeedijk
Hindoe tempel aan de Zeedijk

Bigipan

Bigipan ligt in het kustgebied van Suriname in de districten Nickerie en Coronie. Met de boot kunt u het gebied verkennen. Dit gebied is uiterst geschikt voor het bewonderen van kleurrijke vogels en voor de visliefhebbers. Zo vindt u hier een groot aantal beroepsvissers die met hun netten vanuit op palen staande kampjes voor de visvangst zorgen. U merkt dat Bigipan een bijzonder interessant gebied is voor iedereen. Kortom Bigipan is een leuke trip voor iedere vakantieganger.

Bigipan Bigipan

Blanche Marie Vallen

Breng een bezoek aan de gigantische en adembenemende "Blanche Marie Vallen". Vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen! Voorts is het raadzaam wat drinken en versnaperingen mee te nemen, want u zal er zeker enige tijd verblijven, en genieten van de prachtige natuur.

Blanche Marie watervallen Blanche Marie watervallen

Guyana

Mocht u voor een langer verblijf in Nickerie vertoeven, dan is Guyana een absolute aanrader. Vanuit Zeedijk vertrekken er snelle boten naar Springland voor maar liefst € 5 p.p. Vanuit Springland rijden er bussen naar de Guyanese hoofdstad Georgetown. Belangrijk: u heeft een tourist Multiple visum nodig. Dit kunt u alvast bij uw visumaanvraag vanuit Nederland bij de ambassade aanvragen.

Kaituer Falls Guyana Kaituer Falls Guyana

Bezoek aan een rijstfabriek

Een zeer leerzame en leuke ervaring die u kunt opdoen, is om een bezoek te brengen aan één van de vele rijstfabrieken in Nickerie. Een bezoek aan een rijstfabriek laat u zien op welke wijze de padie wordt bewerkt tot het eindproduct rijst.

Banenplantage

Bij een bezoek aan de bananenplantage krijgt u een uitgebreide uitleg en een leerzame rondleiding van een gids met jarenlange ervaring binnen de bananenplantage. Hiervoor dient u wel eerst een afspraak te maken.

Dierentuin

De dierentuin is klein doch best interessant, daar er uitsluitend dieren zijn die in Suriname voorkomen

De markt in Nickerie

Indien u met de bus naar Nickerie gaat dan is de eindstop op de ‘markt’. Indien u met eigen vervoer gaat naar Nickerie dan is het zeker een aanrader om bij uw aankomst de markt te bezoeken. Op de markt kunt u terecht voor vers fruit, groenten, vis, kortom er is van alles te vinden en het is een gezellige en knusse markt en zeer zeker de moeite waard om een bezoek te brengen.

Markt Nickerie Markt Nickerie

 nuttige links

foto albums

 

Wij kunnen ook uw tripjes naar Bigi-pan, Orealla en Apoera verzorgen.
Nickerie
XHTML | CSS    2010 © www.cafezeedijk.com    webhosting - mijnwebserver